Odšťavňovač do domácnosti? Ano či ne?

Možná se stejně jako stovky jiných těšíte na podzim, když se z čerstvě natrhaných jablek lisuje mošt. Právě takovou slast si můžete užívat už pomalu každý den a to jen díky odšťavňovači. Stejně tak ale, jak odšťavňovač oblíbený, je nepoužívaný. Překáží hodně podobně jako třeba toustovač anebo topinkovač, který vytáhnete dvakrát do roka. Proč ale šťávu z ovoce a zeleniny nezpracováváme, když máme jak? Problém není pochopení přístroje, ale lidská lenivost. Podle odborníků je nejlepší, udělat si v dopoledních hodinách ovocný a odpoledne pak zeleninový nápoj. Znamená to dvakrát denně si udělat čas nejen na přípravu ovoce a zeleniny, ale také na umývání odšťavňovače. A to je to, co mnohdy lidi přesvědčí k tomu, aby si raději koupili pomerančový džus. Čerstvé ovoce má v sobě ale mnohem více účinných látek, než kupované džusy a navíc neobsahuje konzervanty a jiné zdraví škodlivé látky.